Toimiston hälinä ja Teams-palaverit ovat pian vain etäinen muisto, kun kesälomat kolahtavat kohdilleen. Vaikka työkone olisikin hylätty hetkeksi, niin todellinen tekkinörtti käyttää lomallakin aikaa teknologian kehityksen perässä pysymiseen. Kesälukupaketistamme löydätkin katsauksen tärkeimpiin vinkkeihin ja teknologiarintaman uusiin tuuliin.
Tärkeimmät vinkit ja välineet työn tueksi
Maailma muuttuu koko ajan monimutkaisemmaksi. Yritysten tietoverkossa voi olla perinteisten tietokoneiden lisäksi mobiililaitteita, älykelloja tai esineiden internetin antureita. Sen lisäksi, että verkon pitää yhdistää toisiinsa yrityksen eri toimipisteet, tarvitaan usein myös yhteydet pilvipalveluihin ja konesaleihin. Onko yritysverkollesi siis paras vaihtoehto MPLS vai SD-WAN?
Pitkään jatkunut etä- ja hybridityöskentely näkyy tietotyöntekijöiden jaksamisessa, ja monet kamppailevat myös työ- ja vapaa-ajan raja-aitojen vetämisessä. Auntie-hyvinvointipalvelun perustaja Mervi Lamminen muistuttaa, ettei ylikuormitus saisi kroonistua – tarvitsemme kaikki työhyvinvointia!
Itsepalvelun merkitys palvelukanavissa korostuu yhä useammin. Asiakkaat hoitavat helpoimmat asiat mielellään itse, mutta samalla monimutkaisempiin ongelmiin kaivataan entistä yksilöidympää palvelua. Monikanavainen asiakaspalvelu vastaakin palvelutrendien vaatimaan muutokseen.
Terveiset teknologiarintamalta
Julkinen mobiiliverkko on altis viiveen ja kapasiteetin vaihtelulle: viive on verkon käyttäjän vihollinen. Privaattiverkon avulla voidaan varmistaa, että siirtonopeus ja viive pysyvät halutulla tasolla. Privaattiverkkoratkaisut avaavat kiinnostavia mahdollisuuksia niin liiketoiminnalle kuin terveydenhuollollekin.
Reunalaskenta mainitaan joka paikassa, mutta mitä ihmettä se oikein tarkoittaa? Reunalaskennalle ei ole olemassa vielä virallista ja kaiken kattavaa määritelmää – ja määritelmä saattavaa vaihdella sen mukaan, keneltä sitä kysyy. Pyysimmekin Oulun yliopiston apulaisprofessori Ella Peltosta selvittämään asiaa meille.
Kirjoittaako tulevaisuudessa tekoäly sähköpostit ja toimiiko kollegana robotti? Miten metaversumi muuttaa maailmaa? Mitä on bittimätä? Keräsimme yhteen vuoden 2022 teknologiatrendit, jotta pysyt ajan hermolla maailman menosta!
Miten muut hyödyntävät teknologiaa
DNA ja Telenorin muut pohjoismaiset yhtiöt syventävät yhteistyötä entisestään. Tavoitteena on tuoda globaaleja ratkaisuja ja uusien teknologioiden laaja-alaisempia hyötyjä suomalaisyritysten käyttöön. Putkessa on monta pohjoismaista yhteistyöhanketta 5G:n ympärille. Kyse on muun muassa yksityisistä ja viipaloiduista verkoista sekä näihin liittyvistä reunalaskennan sovelluksista, jotka mahdollistavat muun muassa entistä älykkäämmät IoT- ja yritysratkaisut.
Globaalisti toimiva monialakonserni Algol hoitaa it-asiansa keskitetysti Suomesta käsin. Algolin viidestä tytäryhtiöstä koostuvassa konsernissa työskentelee lähes 500 henkilöä kymmenessä erimaassa. Yritysverkko tarjoaa yrityksen ulkomaan toimipisteiden ja konsernin palvelukeskuksen välille datayhteydet, joihin on liitetty palomuuri- ja tietoturvapalvelut.
Hiilijalanjäljen pienentäminen, vastuullisuus ja kiertotalous: kolme megatrendiä, jotka muuttavat maailmaa. Rakennusala, kera Destacleanin toimitusjohtaja Tanja Rytkösen, seisoo tukevasti näiden kolmen trendin risteyksessä. Kiertotalouden myös uskotaan luovan rakennusalalle uusia liiketoimintamahdollisuuksia niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.
Sukella syvemmälle
Jouhevampaa yritystoimintaa 5G:n avulla. 5G on täällä, ja palveluiden saatavuus Suomessa laajenee jatkuvasti. Tässä oppaassa kerromme, mitä yritysten tulee tietää uuden sukupolven 5G-teknologiasta. Selvitämme, millaisia etuja 5G tarjoaa eri kokoisille ja eri aloilla toimiville yrityksille aina yhden henkilön toimipisteistä massiivisiin tuotantolaitoksiin. Lisäksi käymme läpi 5G-verkkojen kehityksen aikataulua.
IoT:n uudet kulmakivet: rohkeus, ketteryys ja mobiiliverkko. IoT on viime vuosina todella lyönyt itsensä läpi 5G:n kiihdyttäessä IoT-kehitystä entisestään. Eikä ihme – digitalisaatio ja myös IoT tarjoavat pitkän listan optimointimahdollisuuksia, jotka voivat parantaa kannattavuutta nopeastikin. Tämä opas on tarkoitettu avuksi yritykselle, joka harkitsee IoT-pilotin aloitusta tai haluaisi saada enemmän irti jo alkaneesta kokeilustaan.