Blogit

Microsoft Copilot on nyt 1-vuotias – touhukas tekoälytaapero auttaa arjen askareissa

Kun useimmat 1-vuotiaat harjoittelevat ensimmäisiä sanojaan ja askeleitaan, Microsoft 365 Copilot on jo ottanut suuria harppauksia tekoälyn hyödyntämisessä yrityksissä. Vuosi sitten, 1.11.2023, yrityskäyttöön tuotu Copilot on kasvanut merkittäväksi apuvälineeksi monissa organisaatioissa. 

Microsoft on julkistanut vuoden aikana useita päivityksiä, jotka ovat parantaneet Copilotin toimintaa ja integraatiota muiden Office-sovellusten kanssa. Tämä on huomattu myös yrityksissä, jotka ovat kertoneet merkittävistä aikasäästöistä ja tehokkuuden parannuksista, kun rutiininomaiset tehtävät siirtyvät Copilotin hoidettaviksi.

Copilotin monipuoliset hyödyntämiskohteet 

Copilot on tehokkuutta parantava, ChatGPT:hen pohjautuva työkalu. Sen monipuolisuus näkyy laajassa käyttökohteiden kirjossa. 

  • Dokumentit: Automaattinen sisällöntuotanto ja muokkaus Wordissa. 
  • Data-analyysi: Syvälliset analyysit ja visualisointi Excelissä. 
  • Esitykset: PowerPoint-esitysten luominen dokumenteista automaattisesti. 
  • Viestintä: Sähköpostien ja kokousten hallinta Outlookissa ja Teamsissa. 

Lisäksi Microsoft 365 Copilot -työkaluperheen Copilot for Sales automatisoi ja räätälöi myyntiprosesseja. Se tekee älykkäitä ehdotuksia ja lisää asiakasymmärrystä reaaliajassa ja siten tehostaa vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Copilot Studio puolestaan nopeuttaa ja yksinkertaistaa sovellusten kehittämistä ja tukee näin sovelluskehittäjien työtä.

Jokainen työkalu edistää tehokkuutta omalla erityisalallaan parantaen työntekijöiden tuottavuutta ja työn laatua.

Annetaan toki myös päivänsankarin itse kertoa mitä se jo osaa ja miten se voi auttaa yrityksiä. 

”Minä, Microsoft Copilot, autan yrityksiä analysoimaan suuria tietomääriä ja luomaan raportteja päätöksenteon tueksi. Autan myös tuottamaan laadukasta sisältöä, kuten blogikirjoituksia ja markkinointimateriaaleja. Asiakaspalvelussa vastaan kysymyksiin ja parannan asiakaskokemusta, ja projektinhallinnassa helpotan projektien seurantaa ja hallintaa. Lisäksi tarjoan resursseja taitojen kehittämiseen ja ongelmanratkaisuun, tehostaen päivittäistä työskentelyä ja tukien oppimista”, Microsoft Copilot antaa vastaukseksi.

Muista tietoturva tekoälytyökaluissakin 

Microsoft takaa, että Copilot noudattaa tiukkoja tietosuojakäytäntöjä eikä käytä yritysten tietoja muiden kielimallien kouluttamiseen. Tämä tekee Copilotista turvallisen vaihtoehdon yrityksille, jotka haluavat hyödyntää tekoälyä ilman yksityisyyteen liittyviä riskejä. 

Käyttäjän näkökulmasta on kuitenkin hyvä muistaa, että turvallinen käyttö tarkoittaa yleisen ja anonymisoidun tiedon hyödyntämistä sekä tietojen suojaamista salauksella. Henkilökohtaisia tietoja, yrityssalaisuuksia tai GDPR:n alaista dataa ei tule syöttää tekoälylle. Tämä minimoi tietoturvauhat ja suojaa arkaluontoista tietoa. 

Mihin olet menossa, tekoäly? 

“Tekoälyn kehitys etenee nopeasti, tarjoten lähivuosina parannuksia luonnollisen kielen käsittelyyn ja reaaliaikaiseen data-analyysiin, mikä tehostaa asiakaspalvelua ja päätöksentekoa. Viiden vuoden kuluessa odotamme näkevämme läpimurtoja autonomisissa järjestelmissä ja terveydenhuollossa, kun taas kymmenen vuoden päästä tekoäly voi jo haastaa ihmisen monilla aloilla, tuoden mukanaan uusia eettisiä ja taloudellisia haasteita”, Microsoft Copilot visioi.

Microsoft 365 Copilot on esimerkki siitä, kuinka tekoäly voi toimia ihmisen tukiälynä, vapauttaen ihmisaivot keskittymään luovaan ajatteluun ja monimutkaisiin päätöksiin. Vuoden aikana Copilot on osoittanut olevansa yhä tärkeämpi työkalu yrityksille, jotka haluavat pysyä kilpailun kärjessä digitaalisessa maailmassa. 

 

Tutustu DNA:n Microsoft 365 Business -paketteihin! 

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ Teknologia Tekoäly

Lue lisää uudesta työstä

Blogi
10/2024 Kaapro Kanto

Direktiivi poikineen kirittää lehmätkin tietoturvallisen digibisneksen tielle

Artikkeli
10/2024 DNA Yrityksille

Jatkuvuudenhallinta ja monitoimittajaekosysteemit takaavat asiakasarvon tuottamisen – myös haastavissa olosuhteissa

Artikkeli
10/2024 DNA Yrityksille

DNA tavoittelee tekoälyllä ennennäkemättömän kohdennettua palvelua – viiveettä

Artikkeli
10/2024 DNA Yrityksille

Ollos huoleti! Selausturvalla suojaat työntekijöiden surffailun mobiiliverkossa

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.