Blogit

Esineiden internetissä tarvitaan muutakin kuin esine ja internet

Viime aikoina olen katsellut esineiden internetiä hallinta-alustan riveinä. Kaltaiselleni IoT-nörtille sadoissa datariveissä ja hallintatyökalun visuaalisissa elementeissä on toki kauneutta, mutta suurelle yleisölle tai yrityksillekään esineiden internetiä on turha työntää teknologia edellä.

Jotta konepaja, tilitoimisto tai kuntokeskus lähtisi hyödyntämään antureita ja jalostamaan niistä kertyvää dataa uudenlaisiksi palveluiksi, on koko IoT muotoiltava lähestyttävämmäksi.

Solitan Janne Siltari on osuvasti todennut, että palvelumuotoilun menetelmillä on paljon annettavaa usein liiankin teknologiakeskeisesti etenevään IoT-liiketoimintakehitykseen. Allekirjoitan ajatuksen täysin ja siksi olenkin erittäin innoissani, kun saimme vastikään liittyä Solitan kokoamaan IoT-ekosysteemiin.

Ekosysteemit, jotka kokoavat yhteen eri alojen huippuammattilaisia ovat itsessään jo yksi tapa palvelumuotoilla esineiden internetiä. Ne helpottavat yritysten liikkeellelähtöä ja sitä, että erilaiset pilotti- ja kokeiluhankkeet saadaan käyntiin mahdollisimman saumattomasti.

Solitan IoT-ekosysteemin tavoite on auttaa rikastamaan asiakasyrityksen olemassa olevaa toimintaympäristöä toimivaksi IoT-kokonaisuudeksi tarjoamalla palveluita ja tuotteita, joita asiakas tarvitsee esimerkiksi testaamiseen, tekoälyn hyödyntämiseen, datan keräämiseen, analytiikkaan, visualisointiin ja pilviratkaisuihin.

Ekosysteemissä roolimme operaattorina on tietenkin tarjota yrityksille nopea ja luotettava pääsy sensoridataan kaikkialla Suomessa sekä kansainvälisesti. Lisäksi tarjoamme työkalut sensoriparven hallintaan.

Kun IoT-kytkettyjen laitteiden määrä kasvaa tuhansiin, yhteyksien hallinta käsityönä käy mahdottomaksi. Monipuolisen ja helppokäyttöisen hallintatyökalun ansiosta IoT-hankkeen saa kuitenkin käännettyä kuluerästä kannattavaksi bisnekseksi, jossa IoT-laitteen sijaan myydäänkin käytön perusteella laskutettavaa IoT-palvelua.

Lataa uusi oppaamme, jonka avulla syvennät osaamistasi IoT:n saralla ja saat arvokasta lisätietoa onnistuneen IoT-projektin suunnittelusta ja läpiviennistä.

Lataa opas

Avainsanat:

Digitalisaatio Tekoäly IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Äärimmäiset sääolosuhteet voivat vaikuttaa verkkoihin – DNA toimii ripeästi yhteyksien palauttamiseksi

Blogi
12/2024 Joosua Nikkinen

Mobiilivarmenne suojaa yritystä ja työntekijää – tietoturva on osa vastuullisuutta

Artikkeli
12/2024 DNA Yrityksille

Mikä yhdistää tunneälykästä tekoälyä, humanoidirobotteja ja oppimisen johtamista? Teknologiatrendit 2025 tietenkin!

Artikkeli
SOC-tietoturvapalvelu tukee yritystä taistelussa kyberuhkia vastaan
12/2024 DNA Yrityksille

SOC-tietoturvakeskus tukee yritystä taistelussa kyberuhkia vastaan

Teknologiatrendit 2025

Teknologian vuosi 2025 on lunastusten aikaa: tekoälylle asetetut odotukset alkavat konkretisoitua, siviili- ja puolustusteknologioiden käyttöulottuvuudet laajenevat ja yritysten kestävän kehityksen tavoitteita jalkautetaan käytäntöön.

Mitkä trendit tulevat vaikuttamaan merkittävästi tulevaisuuteemme niin arjessa kuin sen ulkopuolella?

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.