Modeemit ja reitittimet

DNA:n reitittimet ja modeemit tarjoavat nopean ja luotettavan yhteyden kaikille käyttäjille – valitse omasi hyvästä reitittimien ja modeemien valikoimastamme.

Reitittimet ja modeemit edullisesti, DNA Maksuajalla. DNA tarjoaa kuluttoman ja korottoman DNA Maksuajan, jopa kolmeksi vuodeksi, kulut 0 € ja korot 0 %.

DNA:n modeemit ja Netti toimivat yhdessä saumattomasti, tarjoten nopean ja luotettavan internet-yhteyden kaikille käyttäjille. DNA:n verkon ja modeemien avulla netin käyttöönotto on tehty yksinkertaiseksi, joten sinun ei tarvitse huolehtia monimutkaisista asetuksista tai verkkoyhteyksien säätämisestä.

Tutustumalla eri modeemi ja reititin vaihtoehtoihin ja valitsemalla sopivan laitteen voit varmistaa, että saat juuri tarvitsemasi ominaisuudet ja suorituskyvyn netin käyttöön.

DNA Netin käyttöönotto on tehty erittäin helpoksi ja vaivattomaksi. Kaikki tarvittavat asetukset ovat valmiiksi tehtyjä, joten sinun tarvitsee vain kytkeä modeemi päälle ja yhdistää se verkkoon.

Tilaa reititin tai modeemi kotiin

DNA Kytkimellä nautit nopeasta netistä

DNA Kytkimellä nautit nopeasta netistä

DNA Kytkin liittää ethernet-kotisi huoneiden kaikki ethernet-rasiat nettiin ja sisäverkkoon. DNA Kytkimellä pääset nauttimaan nopeasta netistä täydellä teholla tarvittaessa johdoilla tai kytkemällä kytkimeen useita WiFi-tukiasemia, jotka pystyvät kommunikoimaan kytkimen välityksellä toistensa kanssa.

Tiedätkö millä tekniikalla netti tulee kotiisi?

Kaapeli-TV-kodeissa yhteys muodostetaan kaapelimodeemin avulla

Kaapeli-laajakaista

Kaapeli-TV-kodeissa yhteys muodostetaan kaapelimodeemin avulla, jolloin netti tulee kotiisi TV-antennirasian kautta. Kytke modeemi kaapelitelevision antennirasiaan - ja olet DNA:n verkossa!

Ethernet-kodeissa yhteys muodostetaan ethernet-modeemin avulla

Ethernet-laajakaista

Yleinen tekniikka uusissa ja putkiremontoiduissa asunnoissa - netti tulee kotiisi datakaapelia pitkin. Kytke Ethernet-johto huoneen seinäpistokkeesta suoraan modeemiin. Ja netti on heti valmis!

FTTH-kodeissa yhteys muodostetaan kuitumodeemin avulla.

FTTH-laajakaista

Yleinen uusissa asunnoissa, etenkin omakotitaloissa. Netti tulee asuntoon optisella kuituyhteydellä - ja vauhdikkaasti tuleekin!

DSL-laajakaista

DSL-laajakaista

Perinteinen, jo pitkään käytössä ollut tekniikka, jossa netti tulee kotiisi kuparijohtoja pitkin, puhelinpistokkeen kautta. Ei se nopein netti, mutta toimii!

4G- ja 5G-reititin

Mobiililaajakaista (4G ja 5G)

Jos kotonasi on mobiililaajakaista, käytät nettiä 4G- tai 5G-mobiiliverkossa. Mokkulastasi riippuen saat yhteyden joko yhdelle laitteelle tai koko perheen käyttöön. Nopeimmillaan jopa gigan vauhtia!

Modeemi ja reititin varmistaa nopean langattoman netin käyttäjälle

Miksi reititin tai modeemi kannattaa välillä vaihtaa uuteen?

Siinä, missä kodin muutkin älylaitteet, reititin kannattaa välillä päivittää, jotta netti olisi mahdollisimman nopea, yhteys ei pätkisi vanhentuneen tekniikan vuoksi, modeemin asetukset olisivat kunnossa ja laitteen tietoturvaominaisuudet pysyisivät varmasti aina ajan tasalla.

Kun hankit sekä netin että modeemin tai mokkulan DNA:lta, saat toimintavarman netin sekä huolettoman kotiverkon vuosiksi eteenpäin.

Saat apua modeemin ja reitittimen valintaan ja vaihtoon

Älä suotta huolehdi – teimme modeemin käyttöönotosta helppoa!

Modeemin vaihtaminen ei ole jokapäiväinen juttu. Siksi uuden laitteen käyttöönoton on syytä olla helppoa – niin helppoa, ettei sujuva ja nopea netti jää ainakaan vanhentuneesta modeemista kiinni.

DNA:n modeemit on helppo ottaa käyttöön, sillä laitteet on jo optimoitu valmiiksi DNA:n verkkoon. Ja jos tarvitset apua, DNA Apuri auttaa alkuun ja sen jälkeenkin – puhelimessa, chatissa tai paikan päällä.

Anna DNA Apurin auttaa

Mitä eroa on modeemilla ja reitittimellä?

Modeemi ja reititin ovat molemmat laitteita, joita käytetään Internet-yhteyden muodostamiseen ja hallintaan. Vaikka nämä termit saattavat kuulostaa samankaltaisilta, niillä on kuitenkin erilaisia toimintoja ja tehtäviä verkon hallinnassa.

Modeemi on laite, joka yhdistää tietokoneen tai laitteen verkkoon. Modeemi muuntaa Internet-signaalin muodon, jotta tietokone tai muu laite voi yhdistää Internetiin. Modeemi käyttää yleensä ethernet-, kaapeli- tai FTTH-yhteyttä.

Reititin on laite, joka ohjaa tietoliikennettä verkon sisällä ja verkon ja Internetin välillä. Reititin hallinnoi verkkoliikennettä ja toimittaa datasiirron laitteiden välillä. Reititin yhdistää useita laitteita samalle verkolle, jotta ne voivat jakaa yhteisen Internet-yhteyden. Reititin voi myös tarjota langattoman verkon, jotta useat langattomat laitteet voivat muodostaa yhteyden Internetiin.

Lyhyesti sanottuna modeemi yhdistää tietokoneen tai verkkolaitteen Internet-palveluntarjoajan verkkoon, kun taas reititin hallinnoi verkkoliikennettä verkon sisällä ja verkon ja Internetin välillä. Useimmissa kotiverkoissa on sekä modeemi että reititin, joka on yhdistetty yhdeksi laitteeksi.

Laitekohtaiset ohjeet ja vinkit modeemin sijoitteluun löydät tukisivuilta

Pätkiikö netti?

Katso ohjeet netin tukisivulta 

Reistaileeko modeemi?

Katso ohjeet modeemien tukisivulta 

Temppuileeko mokkula?

Katso ohjeet mokkuloiden tukisivulta 

Kaipaatko tukea?

Varaa soittoaika tukeen ja me soitamme silloin kun sinulle sopii 

Usein kysyttyä reitittimistä ja modeemeista

Miten osaan valita kotiini oikeanlaisen reitittimen?

Valitse malli kotisi nettitekniikan mukaan: kaapelikodissa netti tulee TV-antennirasian kautta, Ethernet-kodissa johto kytketään suoraan seinärasiaan, xDSL-kodissa netti tulee puhelinpistoriasta ja FTTH tarkoittaa, että optinen kuitukaapeli tulee asuntoon asti. Suosittelemme DNA Netin kanssa aina yhteensopivaa modeemia. Tuotesivuilla tekniikka on kerrottu heti laitteen nimessä.

Miksi modeemi tai reititin kannattaa ostaa DNA:lta?

Modeemit on optimoitu DNA:n verkkoon, joten käyttöönotto on helppoa ja huoletonta: DNA Netti ja WiFi-modeemi yhdessä mahdollistavat toimintavarman ja tietoturvallisen netin vuosiksi eteenpäin. Modeemien mallit on valittu huolella markkinoiden parhailta valmistajilta ja niiden toimivuus on testattu niin laboratoriossa kuin oikeassakin käytössä. Saat laitteelle aina 24 kk takuun ja halutessasi jopa 36 kk korotonta DNA Maksuaikaa.

Laitteet toimivat myös muiden operaattoreiden verkoissa.

Mihin tarvitsen mokkulaa?

Mokkula korvaa modeemin silloin, kun haluat nopean 4G- tai 5G-netin mukaasi esim. mökille tai kotiisi silloin, kun asut kiinteän verkon ulottumattomissa. Riippuen mokkulasta saat sillä netin joko yhdelle tai useammalle laitteelle. Mobiilinetti on kätevä kodin lisäksi myös mökillä, menossa tai matkoilla. DNA:n mobiililaajakaista on rajaton kotimaan lisäksi myös Pohjolassa ja Baltiassa.

Miten 5G-ulkomokkula eroaa 5G-kotimokkulasta?

5G-ulkomokkula on talon rakenteiden ulkopuolelle sijoitettava 5G-modeemi, joka takaa parhaan mahdollisen signaalin lähimmästä mobiiliverkon tukiasemasta. Ulkomokkulan kanssa käytetään sisäyksikkönä erillistä WiFi-reititintä, joka luo langattoman lähiverkon kotiisi tai mökille. 5G-kotimokkula eli 5G-reititin sisältää sekä 5G-modeemin että WiFi-reitittimen yhdessä ja samassa laitteessa.

Miten tiedän, että modeemini on sijoitettu oikein?

Jos käytössäsi on kiinteän verkon modeemi, sijoita se keskeiselle paikalle. Ohjeet kiinteän verkon modeemin sijoitteluun asunnossa ja langattoman verkon vinkit löydät WiFin tukisivuilta.

Milloin kannattaa hankkia Mesh WiFi -järjestelmä?

Mesh on hyödyllinen silloin, jos kotisi on useammassa kerroksessa tai huomaat kodissasi katvealueita esim. suuren pinta-alan tai rakennusmateriaalien vuoksi. Joskus esim. tiili- tai kipsiseinä voi olla langattoman verkon signaalin esteenä. Mesh-laitteilla varmistat, ettei katvealueita synny ja netti on nopea kodin jokaisessa huoneessa. Usean Mesh-laitteen muodostama kotiverkko toimii yhden verkkonimen ja salasanan alla eli verkkoon liitetty laite käyttää samaa sisäverkkoa kaikkialla kotona, ilman katkoksia. Mesh on yhteensopiva kaikkien nettitekniikoiden kanssa. Lue lisää tukisivuilta.

Mitä eroa on modeemilla ja reitittimellä?

Modeemi on laite joka vastaanottaa ja lähettää liikennettä kotisi ja muun internetin välillä. Reititin taas on laite, joka jakaa modeemin tuoman liikenteen monen eri laitteen kesken, kuten tablettisi, kannettavan tietokoneen ja älytelevisiosi välille.

Kaikki DNA:n modeemit sisältävät reitittimen, joten et tarvitse kuin yhden laitteen kattavan kotiverkon eli WiFi-yhteyden luomiseen.

Kuinka valita oikeanlainen mokkula?

Mokkulalla on merkitystä, kun haluat nopean 4G- tai 5G-netin mukaasi esim. mökille tai kotiisi silloin, kun asut kiinteän verkon ulottumattomissa. Riippuen mokkulasta saat sillä netin joko yhdelle tai useammalle laitteelle.

Kotimokkulat ovat kiinteään asennukseen tarkoitettuja mokkuloita, joihin yhdistetään käyttölaitteet joko langattoman WiFi-verkon tai Ethernet-johdon avulla. Erityisesti kiinteän verkon korvaamiseen mobiiliverkolla sekä kovaan nettikäyttöön.

Matkamokkulat liitetään käyttölaitteisiin pääosin langattoman WiFi-verkon tai USB-johdon avulla. Matkamokkulat ovat akullisia ja ne soveltuvat parhaiten reissuun tai vaikkapa mökille jakamaan mobiiliverkko useammalle laitteelle.

Tärkeintä on valita oikeanlainen 4G- tai 5G-mokkula käytössä olevan liittymän mukaan. Jos käytät nettiä 5G-mobiili verkossa, saat parhaimman hyödyn netistäsi hankkiessasi 5G-mokkula.

Kuinka valitsen oikeanlaisen reitittimen?

Oikean reitittimen valinta riippuu tarpeistasi. Ensinnäkin, harkitse tarvittavaa nopeutta ja suorituskykyä. Valitse langaton standardi, kuten 802.11ac tai 802.11ax (Wi-Fi 5 tai Wi-Fi 6), joka tarjoaa vakaan ja nopean yhteyden. Toiseksi, varmista langattoman kattavuuden riittävyys. Jos koti on suuri, harkitse reititintä, joka tukee useita antenneja tai mesh-verkkoa laajentaaksesi kantamaa. Kolmanneksi, ota huomioon laitemäärä. Valitse reititin, joka tukee samanaikaista usean laitteen yhteyttä ilman suorituskyvyn laskua. Neljänneksi, tarkista portit ja liitännät. Varmista, että reitittimessä on tarpeeksi Ethernet-portteja langallisille laitteille, kuten tietokoneille. Viidenneksi, turvallisuus on tärkeää. Valitse reititin, joka tarjoaa vahvan tietoturvan, kuten WPA3-salausta ja palomuurisuojaa. Lopuksi, huomioi budjetti. Valitse reititin, joka tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet ilman, että se ylittää budjettisi.