DNA:n tarjoamat kapasiteetti- ja infrapalvelut sisältävät valikoiman tuotteita erilaisten yritysten tarpeisiin – niillä voidaan vastata esimerkiksi korkeisiin kapasiteettivaatimuksiin ja luoda yhteydet datakeskuksien välille. DNA:n tultua osaksi norjalaista Telenor-konsernia pohjoismainen yhteistyö yhteyksien saralla on vahvistunut entisestään. Millainen reitti vie yhteydet Suomesta maailmalle?
”Yhteys- ja infrapalveluiden asiakkailla on tyypillisesti käytössään latenssikriittisiä palveluita ja yhteyksien huoltovarmuus on erittäin tärkeässä asemassa. Asiakkaat hakevatkin 100 %:sti varmennettuja ratkaisuja, joiden avulla palvelut ovat mahdollisimman helppoja ja yhteydet toimivat joka tilanteessa. Edelläkävijäyritykset ovat varmentaneet reittinsä useilla fyysisillä vaihtoehdoilla maa- ja vesiteitse ja jopa palveluvalikoimassa olevien satelliittireittien avulla”, kertoo DNA:n verkko- ja tietoturvapalveluista vastaava Dominique Akl.
DNA tarjoaa korkealaatuisia palveluja Suomen ja Pohjoismaiden runko- ja paikallisverkoissa sekä valituissa suurissa Euroopan kaupungeissa. DNA:n oma kattava runkoverkko mahdollistaa turvalliset reittiyhteydet.
”DNA:lla on Suomessa oma kuituverkko ja merikaapelit. Yhteydet tarjoavat nopean väylän Suomesta muualle Pohjoismaihin. Vastaavasti Suomen ja Ruotsin välisissä yhteyksissä tarjolla on nopea ja varma maareitti. Lisäksi Telenorilla on Pohjoismaissa lähes 200 000 kilometrin valokuituverkko, jota laajennetaan jatkuvasti”, kertoo DNA Wholesalen johtaja Assi Oikari.
Yhteistyö Telenorin kanssa on myös vahvistanut kapasiteetti- ja infrapalveluita merkittävästi.
”Telenorilla on erittäin vahva verkko ja peitto Ruotsissa, muita Pohjoismaita unohtamatta. Nyt asiakkaat pääsevät entistä ketterämmin laajentamaan yhteyksiään Suomesta kohti maailmaa. Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä ei voi alleviivata tässä yhteydessä liikaa”, kertoo puolestaan Joakim Andersson, Telenor Ruotsin Wholesalen johtaja.
Verkkojen toimintavarmuus on asiakkaiden kannalta ensisijaisen tärkeää. Tällä hetkellä Suomen ja Ruotsin välillä kulkee kolme toisistaan erillistä yhteysreittiä: kaksi merikaapelia sekä maareitti, jotka ovat 100 % DNA:n omistuksessa. Lisäksi kriittisimmille toimijoille voimme tarjota satelliittivarayhteyksiä, jotka perustuvat Telenorin omistamiin, hallinnoimiin ja operoimiin satelliitteihin.
”Tällä hetkellä maailmalla tapahtuu kaikenlaista, joten huoltovarmuuden on oltava vankalla pohjalla. Merikaapeleiden suojaaminen vahingonteolta sekä niiden korjaaminen ovat haastavia tehtäviä. Sen vuoksi Suomesta Ruotsiin kulkeva maareitti on yhteyksille erinomainen varmennuksen kannalta”, Andersson selvittää.
Tyypillisimmin kansainvälisiä yhteyksiä kaivataan datakeskusten välille. Jos yritys kaipaa yhteyksiä Suomesta Norjaan tai Tanskasta Suomeen, DNA ja Telenor pystyvät toteuttamaan tämän vaivattomasti.
Sekä Akl, Oikari että Andersson muistuttavat, että jokaisen asiakkaan tarpeet ovat erilaisia. Tämä otetaan huomioon jo ensimmäisistä keskusteluista lähtien, jolloin voidaan taata, että kaikki verkon suunnittelusta asti sopii asiakkaan tarpeisiin.
Tutustu tarkemmin DNA:n tarjoamiin kapasiteetti- ja infrastruktuuriratkaisuihin!