Blogit

Toimintavarma netti kodin joka nurkkaan

Nettiyhteys pätkii kesken suosikkisarjan. Online-pelien pelaaminen on sula mahdottomuus. Tietokoneet ja tabletit jumittavat heti, kun netin käyttäjiä on useampia. Tiesitkö, että vankat seinärakenteet saattavat blokata verkkosignaalin sujuvan kulun? Tai että, monikerroksisen talon jokaisesta kerroksesta tulisi löytyä vähintään yksi Mesh-reititin? Hiki kirpoaa otsalle ja kohta keittää yli. Helpotus on lähellä, sillä DNA Apurilla on näppärät vinkit yhteysongelmien ratkaisemiseksi, ja netin asennushommat tiukasti hanskassa.

Rakennusmateriaalit, liittymätyyppi ja riittämätön sisäverkko voivat aiheuttaa netin tarpeettoman pätkimisen ja rasittavan hidastelun. Työpäivän palavereista ja lasten opiskelusta ei tule päätä eikä häntää, kun netti jumittaa ja poskilihakset alkavat kiristyä. Vapaa-ajan viihteestä nautittaessa ja älylaitteiden käytöstä puhumattakaan.

1. Valitse omaan käyttöön soveltuva nettiliittymä

Ensimmäinen askel on toimintavarman ja omiin tarpeisiin sopivan liittymätyypin valinta. Täällä voit kätevästi tarkastella vaihtoehtoja kotiisi soveltuvista nettityypeistä ja tarpeen tullen pyytää tukea aina auttamisvalmiilta ystävältäsi, DNA Apurilta.

2. Päivitä päätelaite ajantasalle

Nettinopeuteen vaikuttaa myös päätelaitteen ikä ja sijainti. Iäkäs modeemi ei välttämättä tue nopeaa nettiyhteyttäsi riittävästi. Nyrkkisääntönä on uusia päätelaite aina, kun hankit kotiisi uuden tai nopeamman netin. Sijoita WiFi-modeemisi mahdollisimman keskeiselle paikalle, mielellään korkealle, kuten hyllyn tai kaapin päälle, ja varmista ettei lähettyvillä ole muita kodin elektroniikkalaitteita, kuten mikroaaltouunia.

Kuten yksi lamppu ei riitä valaisemaan koko kotia, yksittäinen modeemi, mokkula tai reititin, ei välttämättä riitä koko kodin kattavaan, toimintavarman sisäverkon muodostamiseen.

3. Arvioi Mesh WiFi -laajentimen tarpeellisuus

Löytyykö kodistasi useampi huone tai vankat seinärakenteet? Onko asuntosi yli 70 m² tai useammassa kuin yhdessä kerroksessa? Yksittäinen modeemi tai mokkula ei välttämättä riitä jakamaan vakaata, pätkimätöntä nettiä koko asuntoon tai taloon. Mikäli nyökkäsit yhdenkin kysymyksen kohdalla, saatat tarvita Mesh WiFi -laajentimen. Yksinkertaisimmillaan Mesh-verkko luodaan kahden Mesh-reitittimen avulla. Lue lisää kodin Mesh WiFi -verkosta.

4. Sijoita Wifi-mokkula ja Mesh-laajennin oikein

Niin Mesh-laitteiden kuin WiFi-mokkulan paikalla on merkitystä. WiFi-mokkula kannattaa sijoittaa aina sille ikkunalle, joka osoittaa lähimpään tukiasemaan. Tukiasemien summittaiset paikat saat tarkistettua DNA:n asiakaspalvelusta tai kuuluvuuskartalta. Mikäli tukiasema on kaukana, talo katvealueella tai asunto uusi ja hyvin eristetty, tutustu ulkomokkulaan. Mokkuloita ja modeemeita pääset tarkastelemaan tarkemmin täältä.

Pihalla netti- ja liittymäasioissa? DNA Apuri ojentaa auttavan kätensä chatissa, somessa, puhelimessa ja DNA Kaupoissa. Haluaisitko ottaa rennosti sohvalla, kun Apuri hoitaa käden käänteessä laitteet toimintakuntoon? Tilaa asennusmestari suoraan kotiisi.

Avainsanat:

mokkulat vinkit teknologia nopea verkko Tietoturvallisia yhteyksiä Nettiä ja nopeutta

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

11/2024 Jussi Tolvanen

DNA:n toimitusjohtaja: Toimistopakko kielii luottamuspulasta tai laiskasta johtamisesta

11/2024 Vilhelmiina Wahlbeck

Henkilön arvoa ei mitata näkyvyydellä

11/2024 Julia Arko

Perheet ovat arjen voimavara – “Sairaan lapsen hoitopalvelu helpottaa perhe- ja työarkea huomattavasti”

11/2024 Heidi Havastila

Siirry Mobiilivarmenteeseen ja pidä pankkitunnuksesi turvassa