Blogit

Älyvapaapäivä haastaa tekemään älyttömän hyviä juttuja

Älylaitteet ovat muuttaneet elämäämme pysyvästi – ja hyvä niin. Kukaan tuskin kaipaa puhelinkopeista revittyjä karttasivuja, taskunpohjalle rutistuneita muistilappuja tai sitä tunnetta, kun melkein muistaa, mitä aineksia lasagneen pitikään ostaa. Hyvien yhteyksien ansiosta arjesta on tullut paitsi hauskempaa, myös helpompaa.

Mutta vaikka koko suku, ystävät ja maailma on muutaman näppäimen päässä, se ei aina riitä. Joskus kaipaamme vastaukseksi emojin sijaan hersyvää naurua. Kissavideo ei ole sama asia kuin pehmeä turkki käden alla. Eikä miljoonan biisin jukeboksi taskussa vedä vertoja elävälle musiikille.

Olkoon siis 2.10. Älyvapaapäivä. Kytketään äly puhelimesta off ja etsitään aitoja elämyksiä läheltä tai kaukaa. Tavataan ihmisiä, käydään näyttelyissä, sytytetään uudelleen rakkaus lukemiseen, teatteriin tai lautapeleihin. Hapuilevin sormin muistellaan, mihin ne kaikki tunnit musiikkiopistossa kuluivatkaan. Meistä jokainen on tehnyt, haaveillut tai aikonut kaikenlaista. 2. lokakuuta ei ainakaan anneta älylaitteiden tulla väliin.

Samalla päivä on hauska testi. Tiedätkö edes, miten paljon ihan tavallisessa päivässä älylaitetta käytät? Saatat yllättyä, kuinka usein ja missä tilanteissa käsi hamuaa taskunpohjalta löytyvää älytietokonetta.

Vietä kanssamme älyvapaata päivää tosissaan, mutta älä totisesti. Kun vuorokausi vaihtuu, on taas jotain, mistä viestittää ja kertoa tutuille.

Tästä voit lukea vielä lisää älyvapaapäivästä sekä teettämästämme älylaitteiden käyttötutkimuksesta.

Avainsanat:

Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

9/2024 Artikkelien toimitus

Käytettyjen puhelinten kysyntä on kasvussa, mutta vain murto-osa puhelimista kierrätetään

9/2024 Artikkelien toimitus

Älylaitteiden ja sovellusten voima perustuu yllätyksellisyyteen, mielihyvän tunteeseen ja kohdatuksi tulemisen tarpeeseen

9/2024 Artikkelien toimitus

DNA:n laitetilan uusi jäähdytysratkaisu tuottaa lämpöenergiaa jopa 500 kerrostaloasunnon tarpeisiin

9/2024 Artikkelien toimitus

Eeva Kolu vinkkaa, miten omaa älylaiteaikaa voi helposti karsia