Blogit

DNA Apuri vinkkaa: 5 apuvälinettä puhelimen puhdistukseen

Nostattavatko puhelimen pöpöt karvat pystyyn?

Nostattavatko puhelimen pöpöt karvat pystyyn? Oma rakas puhelimemme kulkee mukana kaikkialle. Mikäli se ei ole aktiivisesti käytössä kädessämme, lepäilee luuri laukun, repun tai taskun pohjalla. Julkisilla paikoilla koskemme oviin ja avausnappeihin, hypistelemme kauppojen tuotteita ja pyyhimme vuotavaa nenää. Kaikki reissun aikana keräämämme pöpöt kulkeutuvat puhelimen mukana kotiimme ja päätyvät käsien pesun jälkeen uudestaan kämmentemme pinnoille. DNA Apuri paljastaa tehokkaimmat apuvälineet taistelussa bakteereita ja viruksia vastaan.

Älypuhelinten puhtaus on huolettaa monia käyttäjiä. Aihe on kiinnostanut myös tiedeyhteisöä, ja pöpöjen leviämistä ja lisääntymistä onkin tutkittu laajasti. Tulokset ovat paljastaneet, että kätemme jatke on varsinainen pöpöpesä.

Suurimmat syyt bakteerien kertymiseen puhelimen pinnoille ovat luurin puutteellinen puhdistaminen ja hypistely likaisilla käsillä. Poimi DNA Apurin vinkit puhelimen puhdistamiseen.

Turvalliset ja helpot puhdistuskikat

1. Mikrokuituliina on kätevä keino puhelimen päivittäisessä puhdistamisessa. Vaikka liina ei itsessään sisällä desinfioivia aineita, se poistaa melko tehokkaasti näkyvät liat ja rasvat. Mikrokuituliinaa on hyvä kantaa mukana ja sitä kannattaa käyttää päivittäin.

2. Puhdistusliinat ovat mikrokuituliinoja tehokkaampia pöpöjen karkoittajia, sillä ne sisältävät desinfioivia aineita. Kertakäyttöiset liinat saattavat tuntua pitkällä aikavälillä lompakon rasitteelta, joten päivittäisen käytön sijaan voit turvautua niihin muutaman kerran viikossa.

3. Alkoholiliuosspray on astetta järeämpi ase epätoivottuja bakteereja vastaan. Valitse suoraan kaupoista löytyvä, älypuhelimille tarkoitettu tuote tai valmista liuos itse. Valmista tehoneste sekoittamalla vettä ja apteekeista saatavaa isopropyylialkoholia pieneen spraypulloon. Suihkuta liuosta pehmeälle, nukkaamattomalle liinalle, jolla puhelin pyyhitään huolellisesti. Varmista, ettei nestettä pääse lataus- tai mikrofonipaikkaan. Puhelin saattaa jäädä puhdistuksen jälkeen kosteaksi, joten se on syytä pyyhkiä lopuksi vielä kuivalla pyyhkeellä. Näin perusteellista puhdistamista ei tarvitse tehdä joka päivä, mutta viikoittain tehtynä se auttaa pitämään puhelimen jo huomattavasti puhtaampana.

4. Hammastikku ja vanupuikko ovat käteviä apuvälineitä latausportin ja muiden puhelimen aukkojen putsaamiseen. Latausportti ja kaiuttimen reiät ovatkin helpoiten likaa kerääviä osia puhelimessa ja siksi ne tulee toisinaan siivota nukasta ja muusta liasta. Ole varovainen hammastikkua tai vanupuikkoa käyttäessäsi, sillä liian voimakas latausportin tai kaiuttimien tonkiminen voi vahingoittaa puhelimen osia.

5. Paineilmaspray on turvallinen tapa puhaltaa liat pois luurin onkaloista. Paineilmaspraytä saa ostettua esimerkiksi rautakaupoista ja hyvin varustelluista marketeista. Pidä mielessä, että osa spraypulloista vapauttaa nestettä, jos käytät pulloa ylösalaisin. Pää pystyyn!

Käsienpesu kunniaan, niin bakteerit ja virukset saavat vauhdilla kyytiä. Tiedätkö, mitkä ovat Apurin kullanarvoiset lisävinkit puhelimen puhtaanapitoon? DNA Apuri ilmoittautuu palvelukseen DNA Kaupoissa, somessa, chatissa ja puhelimessa. Kerro meille, minkä turhauttavan päänvaivan voimme ratkoa puolestasi. Anna DNA Apurin auttaa!

Nautinnollisia ja ennen kaikkea pöpövapaita hetkiä älypuhelimen parissa!

Avainsanat:

puhelimet laitteet vastuullisuus hyvinvointi Vastuullisuutta ja huolenpitoa

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

11/2024 Julia Arko

”Uskallan olla oma itseni” – Jenni on viihtynyt jo 20 vuotta DNA:lla

11/2024 Jussi Tolvanen

DNA:n toimitusjohtaja: Toimistopakko kielii luottamuspulasta tai laiskasta johtamisesta

11/2024 Vilhelmiina Wahlbeck

Henkilön arvoa ei mitata näkyvyydellä

11/2024 Julia Arko

Perheet ovat arjen voimavara – “Sairaan lapsen hoitopalvelu helpottaa perhe- ja työarkea huomattavasti”